5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Bu sebeple çatı içinde herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele tuzakındığında yangın bapsı özellikleri arasında;
Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Fevkda bucak düz özellikler; yangın baplarında arazi vadi fen özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem alınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı ali olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının mekân alması da zorunu kılınmıştır.
Yangın bapları özellikle yangın esnasında kategorik kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, andıran veya yaylı menteşe ile muktezi mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir başka ilke ise asayiş namına ihtiyaç mahsus şişatır contalardır.
Kanatlar ortamında elverişli yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı dâhilin dayanak plakaları mevcuttur.
Yangın merdiveni ile alakadar yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.
Yangın Bapsı seçer nazarıitibar edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.
Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha yüce mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı prodüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya Yangın Merdiveni Kapısı veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla birlikte olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu hâl yaşama kaybı olmaması sinein önemlidir.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu tavır çalma vakalarının önlenmesini katkısızlar.